Dacă ne gândim la parchet din lemn masiv, imediat ne amintim de clasicul stejar. Lemnul de stejar este esența preferată pentru realizarea parchetului deoarece este rezistent și are o durată de viață de până la 100 de ani. Lemnul de stejar devine tot mai frumos odată cu trecerea timpului. Transformările pe care le suferă de-a lungul anilor îi dau un farmec specific, culorile se intensifică, dând impresia unei prelungiri a existenței din natură în propria locuință.

Arborele este cunoscut pentru longevitate sa, cel mai bătrân din țara noastră având aproximativ 900 de ani. Această caracteristică se răsfrânge și asupra parchetului de stejar, fiind un motiv în plus să-l aduceți în casa dvs.

Stejarul, lemn specific țării noastre, are un aspect elegant și sobru, fiind potrivit oricărei locuințe. Fibra lemnoasă amintește de falnicul arbore de odinioară. Lemnul de stejar este considerat un lemn prețios, fiind folosit în construcții de lux: parchet, mobilă, iaht-uri. 

Parchetul de stejar este recomandat și în camere cu mai multă umiditate, cum ar fi baia sau bucătăria, dar în aceste locații necesită tratament special (aplicarea între lamele a unui material de etanșeizare) pentru a nu-și pierde calitățile în timp.

În funcție de stilul locuinței, natural-rustic sau modern, parchetul de stejar poate păstra aspectul și culoarea lemnului sau poate fi băițuit și vopsit în nuanța dorită.

 

Share This